Ollaan sitä meilläkin opeteltu. Hieman huonolla menestyksellä tosin. Pentujen kanssa tämäkin sujuisi varmaan hyvin, mutta nuo vanhat jäärät ovat huonoja oppimaan. Lihaa meillä kyllä syödään, mutta ne "lihaisat luut" ei oikein kelpaa, kun pitäisi järsiä kovempaa. Jonkin verran Allu saattaa natustaa siipeä tai kaulaa, mutta ei kunnolla ala rouskuttaa. Samoin Onni. Kiijalle ei kelpaa ja Aziza ei syö lihaa muutenkaan. Koiralle kyllä kelpaa. Ennan kanssa ollaan vähän harjoiteltu. Tässä työn alla broilerin kaula. Sitkeydellä siitä selvittiin.

1247997720_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(Onpas muuten sokkeli vinksallaan, täytynee valittaa keittiöfirmaan?)

Lihoja meillä kyllä syödään, sian sydäntä ja suikaleita, broilerin suikaleita ja jauhista, joskus kokkaan maksalaatikkoa. Nyt on pakastimessa odottamassa testiryhmää broilerin sydämiä ja lampaan suikaleita sekä lohta. Nämä kaikki on ostettu meidän lähistöllä olevasta barffikaupasta. Koska tuo luuosasto jää vähemmälle, olen heitellyt lihan joukkoon munankuorta aina välillä ja Enna saa Multicatia säännöllisesti, toiset ajoittain. Viacutan-rasvaa käytetään välillä kun turkit näyttää siltä että ne sitä tarvitsee. Pääasiassa meillä syödään kuitenkin teollisia säilykkeitä, tosin niitä lihaversioita, ei välttämättä täysravintoa. Laiska palveluskunta. Joskus saavat kuivaruokaa, mutta ei läheskään joka päivä. Merkkeinä on olleet lähinnä Profilum ja Virbac. Kiija laihtui kuin huomaamatta puoli kiloa aiemman kuivaruokamäärän vähentämisen jälkeen ja jatkuva ruoan kärttäminen on loppunut, kun hiilareiden aiheuttama insuliinipiikki ja verensokerin lasku vältetään hiilarittomalla ruoalla.

Azizalle ei jostain syystä raaka liha sovi. Pienenä se ei voinut syödä nautaa, sitten ei sikaakaan ja enää ei kanaakaan. Oksennus tulee noin puolessa minuutissa pienenkin suupalan jälkeen. Kypsennettynä nämä kyllä menevät ilman ongelmia, joten ongelma ei ole mikään "allergia" vaan jotain muuta mystistä. Teolliset ruoat menevät myös ongelmitta, samoin kuivaruoka. Silloin kun käytimme Royal Caninin kuivaruokaa, Azi kutisi kiimassa ollessaan. Enää sitä oiretta ei ole kiiman yhteydessä, joten olen hieman eri mieltä muiden mau kasvattajien kanssa siitä, että ongelma olisi vain hormoneista johtuva. Yksi myötävaikuttava tekijä Azin sterilointipäätökselle tämäkin.