Kesän päätteeksi allekirjoittanut kera siippansa päätti tehdä pienen lomareissun. Pitkällisen jahkailun jälkeen kohteeksi valikoitui Amsterdam, sillä perusteella, että toiselle sijalle jäänyt Lontoo kuulosti liian raskaalta museoineen. Koska molemmat olemme aiemmin Amsterdamissa käyneet, oli sikäläiset museot jo koluttu, joten matkan tarkoitus oli vain oleilla vailla kiirettä ja ahdistusta että ehtiikö käydä jokaisessa tarpeellisessa paikassa.

Mutta yksi museo oli kuitenkin, jonne piti päästä. Se olikin matkan ainoa must -juttu. Heerengracht -kanavan rannalla sijaitsevassa Kattenkabinetissa olin käynyt edellisen kerran vuonna 2000.

Kahdessa kerroksessa sijaitsevassa museossa on esillä erilaista kissa-aiheista taidetta vuosien varrelta. On maalauksia, vanhoja mainoksia ja postereita sekä patsaita. Valitettavasti valokuvat eivät oikein onnistuneet.

Tässä kuitenkin hieman patsasnäytteitä.

 

Tämän patsaan viiksityyli näytti kovin tutulta. Liekö taiteilijan emokissan tapana ollut järsiä viikset pennuilta vai onko taustalla jokin syvällisempi näkemys?

Egyptiläistä vivahdetta toi aito muumio, joka oli peräisin Bubastiksen kaupungista.

Museossa myös ilmeisesti asustaa useampi kissa. Muistan, että edellisellä käynnilläni talossa tuoksahti ihan selkeä Eau de Colli, mutta tällä kertaa joko talon isäntä oli päässyt kulkusistaan tai sitten nurkissa nököttävät ilmanraikastimet toimivat.

Tämä söpöläinen taitaa olla tyttö väristä ja sirommasta muotoilusta päätellen.

Melko iäkäs rouvashenkilö tätä paikkaa pitää, toivotaan että löytyy jatkaja hänen työlleen. Museossa on myös myytävänä hieman kissa-aiheisia tuotteita.

Kattenkabinet kuuluu jokaisen Amsterdamissa käyvän kissanystävän kohdelistalle. Tällä kertaa allekirjoittanut bongasi siellä juuri muutama viikko kissojamme näyttelyssä arvotelleen belgialaisen tuomarin.

http://www.kattenkabinet.nl/english.html