Meillä on menossa perinteiset keväiset huoltoviikot. Tänään oli eläinlääkärille jälleen varattuna aika ja sekalaisen seurakunnan kera sinne raahauduimme. Tyyne Koiranen sai rokotteensa, koirat rokotetaan parin vuoden välein ja tänä vuonna oli taas Tyynen vuoro. Kylläpä Tyyneä jännittikin kamalasti ja pelottikin vähän, pöydältäkin piti ponkaista lattialle ihan väkisellä. Mutta kiltti kun on, hommat saatiin hoidettua. Käytiinhän sitä myös vaa'alla, joka kertoi tylyä kieltään. Vuodessa on tullut neljä kiloa lisää, steriloinnin jälkeen. No, laihiksella on oltu jo jonkin aikaa, tosin aika laihoin tuloksin, niin emäntä kuin koirakin. Jospa se tästä.

Kiija oli jälleen mukana, tällä kertaa saamassa flunssarokotteet. En halua enää laitattaa useita eri piikkejä yhtä aikaa, joten kaksi viikkoa sitten sai rabieksen ja nyt flunssat. Ruttorokote onkin voimassa vielä pari vuotta. On hienoa, että nykyisin eläinlääkäriasemilta saa myös pelkkiä flunssarokotteita!

Lisäksi mukana oli kasvattimme Ilona, joka sai myös flunssarokotteet.

Otin mukaan myös Ennan, koska tänään selvisi, että Enna ei ole lähdössä näyttelemään Norjaan tänä keväänä. Sen rabiesvasta-ainepitoisuus jäi liian alhaiseksi kaksi viikkoa sitten otetuissa kokeissa. :(  Tuloksen tultua päätin jättää Ennan kotiin myös viikonlopun Rurokin näyttelystä, koska Enna on ollut aika kiukkuinen viime aikoina. Huilatkoon Pirokiin asti. Enna sai siis kolmosrokotteen tänään, se menisi vanhaksi kesäkuussa kuitenkin.

Koko lysti kustansi 109,50e. Yhden eläimen vieminen rokotettavaksi maksaa noin 55-60e, joten keräilemällä isomman poppoon kerralla mukaan säästää aika kivasti.