Tänä viikonloppuna oli meillä ohjelmassa vuoden FIFé näyttelyiden kohokohta, eli oma kotinäyttely Tampereella. Tälläkin kertaa Pirkkahalliin (tai mikälienimihirviö nykyään onkaan) oli kokoontunut ennätysmäärä kissoja ja palvelijoita, lauantaina peräti liki 900 kissaa ja sunnuntainakin pitkälti yli 700. Suomen parhaassa näyttelypaikassa kuitenkin hommat sujuivat jouhevasti ja tilaa oli riittävästi isossa hallissa. Hellekään ei vaivannut, jos pysytteli sisätiloissaa.

Meiltä kotirintamaa puolustamaan värvättiin tällä kertaa nuorehko, mutta sitäkin potentiaalisempi komppania.

Joukkueemme kokeneinta kaartia olivat yksivuotiaat savusisarukset

Enna

ja Emir.

Nuoriso-osasto oli lähettänyt paikalle

Nukku-Nupun

ja Rento-Lailan.

Kaikilla oli myös oma henkilökuntansa mukana, mistä allekirjoittanut on hyvin iloinen, sillä sujuihan viikonloppu täten oikein rattoisasti mukavassa seurassa.

Pohjanmaan mauosastolta oli Pirkanmaalle lähtenyt edustamaan kaunis Binchu-neiti, joka kilpaili leikattujen kissojen sarjassa, saaden molempina päivinä CAGPIB-sertinsä. Hienoa!

Lauantai pyörähti käyntiin varsin vauhdikkaasti, sillä häkkimme sattuivat onneksi agilityradan viereen ja siitä innostuneena lähdimme kokeilemaan touhua. Aika hienosti se sujuikin, sillä jokainen sai sentään muutaman esteen suoritettua ja nuoruuden innolla Nuppu ja Laila etenivät finaaliin saakka. Laila varsinkin oli elementissään ja hänen nuoren henkilökuntansa suosiollisella avustuksella allekirjoittanut luotsasi Lailan agilityfinaalissa kolmannelle sijalle! Palkinnoksi saatiin paljon ruokaa, muki ja rutkasti mainetta ja kunniaa.

Urheiluosuuden lisäksi oli tietysti myös kauneuskilpailun aika. Lauantaina meillä oli tuomarina Mira, jolle savumaut ovatkin osuneet aika usein viimeisen vuoden aikana. Kehuja saivat kaikki, Enna ja Emir saivat sertinsä ja valmistuivat täten Championeiksi. Lailasta Mira tykkäsi kovasti ja valitsi sen savujen värin parhaaksi ja lopulta myös parhaaksi arvostelemakseen nuoreksi, eli niin kävi Lailalla jälleen tie paneeliin iltapäivällä! Nuppukin sai hyvät arvostelut.

Paneelista allekirjoittanut ei todellakaan odottanut yhtään ääntä, sillä niin kovatasoisesta kilpailusta oli kyse. Mutta kappas vain, kaksi tuomaria äänesti Lailaa, voittajan saadessa kolme ääntä! Melkoinen saavutus. Suuret kiitokset myös Heidille Lailan hienosta kantamisesta!

Sunnuntaina meillä oli tuomarina Anne Veland, joka tykkäsi kaikista kissoistamme todella paljon. Emir ja Enna saivat CACIB-sertinsä ja Lailaa vertailtiin jonkin aikaa Ennan kanssa VP-valinnassa ennen Lailan valintaa voittajaksi. TP-valintoihin kutsuttiin myös kaikki. Pitkään naaraiden valinta kestikin, ja useaan kertaan Ennaa ees taas pyöriteltiin, mutta devon rex lopulta valittiin. Nuorissa valittiin ensin paras mau Nupun ja Lailan välillä ja se oli Laila, jota sitten todella pitkään verrattiin upeaan ocicat-nuoreen. Lopulta ocicat nimettiin tuomarin parhaaksi, mistä allekirjoittanut ei ole lainkaan pahoillaan. Kissa nimittäin oli edellispäivän paneelivoittaja, josta sunnuntain päätteeksi lopulta leivottiinkin viisinkertainen paneelivoittaja eli junior winner. Iltavillit onnittelevat: FI*Rollick A Tout Le Monde, JW!

Näyttelypaikka oli tällä kertaa C-halli, missä tilaa riitti yllin kyllin ja ns. eurotyyliin asetellut kehät toivat ihanasti väljyyttä. Tässä meidän tyttöjen häkit vierekkäin.

Hiljattain allekirjoittanut oli bongannut jostain ale-korista pienet liitutaulut, jotka olivat kätevästi kiinni pyykkipojassa. Näistä askarreltiinkin nimikyltit neitien häkkeihin, ja idea toimikin ihan kivasti. Yleisö selvästi ilahtui nähdessään kissojen nimet kylteissä. Nilllä oli myös näppärää kiinnittää numerolappu häkkiin.

Viikonloppu sujui siis varsin hienosti kaikin puolin ja syksyllä jälleen ponnistamme kotirintamaa puolustamaan iloisin mielin!