Tänään on ollut kesän rankin työpäivä. Ei kylläkään allekirjoittaneella, vaan ahkerilla tarkastajilla. Kesälomista johtuen tarkastajien määrä on tavallista vähäisempi, mikä tietää kaksin verroin hommia töissä raataville.

Ylitarkastaja Tuppurainen on lomilla ja viettää aikaa kesäasunnollaan.

Apulaistarkastaja Manninen on myös helteen uuvuttamana joutunut ottamaan pari päivää palkatonta lepoa.

Mutta onneksi on tehotytöt. Eihän tästä muuten tulisi mitään, varsinkaan kun palveluskunta kantaa samana päivänä sisään ties mitä tarkastettavaa.

Ensin tuli odotettu ruokalaatikko Saksasta. Samassa tilauksessa tuli myös pari säkillistä hiekkaa mutta niitä ei kuitenkaan annettu tarkastajille tarkempia analyysejä varten.

Sitten palveluskunta käväisi täydentämässä jäätelövarastojaan Lidlissä, ja siellä sattuikin olemaan eläintuotteita taas kaupan.

Vieterihiiret, 3e, tarkastettiin aika pinnallisesti, arvosana välttävä.

Sitten olikin kiire jo muihin hommiin. Ei parane liikaa aikaa yhteen kohteeseen kuluttaa! 

"Kuljetuskasseja ja bokseja ei voi koskaan olla liikaa" -teeman mukaisesti Lidlistä lähti mukaan myös sellainen. Siis kassi. Pakkohan se oli kun oli niin halpa, vain 19,95e.

Vaikutti yllättävän napakalta ja näppärältä, koko komeus vedetään kasaan yhdellä vetoketjulla ja sisään kulku tapahtuu toisesta päädystä. Molemmissa päissä on ikkunat, samoin toisella pitkällä sivulla. Sisällä on ohut pehmustepatja ja remmi valjaskiinnitystä varten.

Ja taas työn raskaan raatajat olivat paikalla. Kassi on yllättävän tilava.

Lyhyelle matkalle sinne tarvittaessa kaksikin pienehköä kissaa kokonsa puolesta mahtuisi.

Mutta egot eivät välttämättä mahdukaan.

Kokonaisarvosana päivän hankinnoista: Jawohl!