Allekirjoittanut pahoittelee kovin hiljaista bloggaamista ja kotisivupäivityksiä! Viimeiset pari viikkoa ovat olleet melkoista kiitämistä paikasta toiseen töiden, koulun, kodin ja pentujen välillä ja pisteenä ii:n päällä vielä viikonloppureissu Tallinnassa.

Pennuilla on kaikki hyvin, ne kasvavat nyt kohisten, sillä ovat alkaneet syödä kiinteää ruokaa ja siitä on tullut oivasti lisäpotkua kasvuun. Nupun maitovarat eivät aivan enää riittäneet koko nelikolle, ja päätimme tarjota niille kiinteää ruokaa neliviikkoissynttärin kynnyksellä viime torstaina. Yleensähän kiinteiden aloitus on vähän sellaista maistelua ja syljeskelyä, mutta toisin kävi nyt! Tyypit tajusivat heti, mistä oli kyse, ja alkoivat popsia sapuskaa kuin vanhat tekijät. Myös ihmisten sormet ynnä muut ulokkeet kelpasivat siinä tohinassa. Ruokalistalla oli raakaa broilerin jauhelihaa KMR:llä höystettynä. Tällä viikolla saavat maistiaisia myös punaisesta lihasta ja teollisista purkeista.

Myös kehitys etenee aimo harppauksin. Pennuilla on käytössään yksi huone, mutta sekään ei enää meinaa riittää, sillä pahvista tehty oviaukon "aita" on lähinnä vain haastava kiipeilykohde ja ensimmäiset havainnot sen reunalla keikkuvasta ipanasta onkin jo tehty. On vain avain kysymys, milloin ne valtaavat koko asunnon. Tilaa on pyritty rajaamaan toistaiseksi niiden oman turvallisuuden takia, koska pennut ovat vielä kovin pieniä ja täten oivallisia ahtautumaan kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin koloihin, jäämään jalkoihin ja ovien väliin jne.

Tässä muutamia sekalaisia kuvia, valitettavasti en enää muista, kuka missäkin kuvassa oli, enkä tunnista aivan varmuudella kuin tuon yhden tietyn tapauksen. Kuvat otettu siis torstaina 11.11.