Kun aloimme tutustua tähän rotuun vuosia sitten ja suunnitella kasvatusta, oli meillä yhtenä tärkeänä tavoitteena ja päämääränä sukusiitosasteen pitäminen alhaisena. Mitä enemmän touhuun olemme tutustuneet, sitä selvemmäksi on käynyt se, kuinka vaikea asia se on ja kuinka harva kasvattaja siitä oikeasti välittää. Ja ei pelkän yksinkertaisen sukusiitosasteen laskeminen, vaan myös sukukadon merkitys ja sen ymmärtäminen ovat nousseet tärkeiksi asioiksi. Ja siihenhän olennaisesti liittyy se, kuinka laajasta geenipoolista kasvatukseen käytettäviä kissoja on mahdollisuus valita. Sen vuoksi olemme roudanneet kissoja aina Floridasta saakka tänne Suomeen.

Alkusyksystä allekirjoittanut kuuli sattumalta kotia etsivästä suomalaisesta maupojasta. Sukutaulustakin saatiin lisätietoja, ja se osoittautui erittäin mielenkiintoiseksi ja monelta osalta sellaiseksi, että kyseiset geenit olisivat omiaan rikastuttamaan mau populaatiota. Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, joten asiasta en ole aiemmin kirjoittanut, mutta nyt aletaan olla siinä vaiheessa, että voimme esitellä uusimman tulokkaan Iltavillissä.

Tervetuloa siis FI*Staruskan Miu-Oa, aiemmalta kutsumanimeltään Mikko, nykyisin lähinnä Miksuna tunnettu.

Kuten kuvasta näkyy, Mikko on aikuinen poika, kaksivuotias. Ja värikin on ruskea, mikä ei ole ollenkaan kuulunut meidän suunnitelmiimme. Emmekä jatkossakaan aio alkaa ruskeatäplikkäitä (eli "pronsseja") kasvattamaan, mutta tässä tapauksessa muut seikat menivät värin edelle. Mikko on kiltti poika, jolle on käynyt näyttelyissä "Upit" eli karkureissu tuomarin pöydältä aiheutti arkuutta eikä näyttelyihin enää ole asiaa.

Mikko asuu Tampereella sijoituskodissa ja aika näyttää, tuleeko siitä joskus vielä jonkun Iltavilli-pentueen isukki. Toivotaan niin.