Aamu valkeni ja pentulaatikossa kävi reipas kuhina, kaikilla oli painot nousseet mukavasti yön aikana. Hieman ihmettelen, miksi ei nuo takimmaiset nisät kelpaa kenellekään, niissä kun olisi kaikkein paras maitolasti. Mutta ei, silmittömästi pitää tapella niistä lähempänä emon kainaloa olevista. Samanlaisia olivat kyllä Kiijankin pennut.

Samu halusi jo antaa pennuille nimet. Egyptiläisiä C-alkuisia tytöille sopivia nimiä oli vaan valitettavan vähän, joten Samun ehdotuksesta katselimme hieman tähtitaivaalle ja sieltä löytyi pari sopivaa nimeä käyttöön. Jatkamme kuitenkin samaa kahden nimen linjaa kuin aiemmissa pentueissa.

Hopeapoika sai nimekseen Chenzira Cepheus. Chenzira on egyptiläinen miehen nimi ja tarkoittaa "born on a journey" eli matkalla syntynyt. Azin elämän matkallahan poika syntyi, Simban käytyä ensin meillä matkalla ja edelleen poika jatkaa omaa elämän matkaansa eteenpäin. Cepheus puolestaan on tähdistön nimi ja myös muinaisessa Etiopiassa hallitsi kuningas nimeltään Cepheus. Myös Cepheuksen tähdistö symboloi kuningasta.

Hopeatytölle tuli nimeksi Chione Cassiopeia. Chione on egyptiläinen naisen nimi joka mytologiassa on ollut "Niilin tytär". Cassiopeia oli Etiopian kuningas Cepheuksen puoliso, ja myös tähtitaivaalla kuningatarta symboloiva Cassiopeian tähdistö sijaitsee Cepheuksen tähdistön vierellä.

Savutyttö puolestaan sai nimekseen Chensit Cleopatra. Chensit oli Niilin alajuoksun alueen suojelija jumalatar muinaisessa Egyptissä. Cleopatrahan oli tietysti kaikkien tuntema Egyptin kuningatar.

Nimien keksiminen oli vaikeaa, koska vaihtoehtoja oli niin vähän tytöille. Mutta onpahan nyt nimet pikkuisille annettu kuitenkin. Tyttöjen nimet ovat maksimipituisia ja pojallakin yhtä vaille maksimi.

Muutama kuva löytyy kotisivuilta.