Cat Fanciers Association jakautuu maailmanlaajuisesti eri osiin. Järjestön pääasiallinen toiminta-alue on ollut Yhdysvallat, joka on jaettu maantieteellisiin alueisiin (Region). Eurooppa ja Aasia ovat muodostaneet International Division -alueen, jossa sitten vielä on erikseen loogisesti Europe ja Asia. Suomi kuuluu siis International Divisionin Euroopan alueeseen. Käsittääkseni meneillään on hanke, jotta Euroopasta tulisi oma Region. Sen vertaa en ole kärryillä, että tietäisin, mitä hyötyä siitä sitten käytännössä olisi. Viime vuosina Euroopassa on kuitenkin toiminta selvästi aktivoitunut ja on syntynyt uusia yhdistyksiä ainakin Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan ja Viroon. Suomen Cat Fanciers of Finlandin toiminta näyttää lähteneen käyntiin varsin mukavasti. Suomessa on osattu hoitaa PR-toimintaa ilmeisen hyvin, koska tänä vuonna jo toista kertaa peräkkäin CFF sai järjestääkseen International Divisionin Euroopan alueen edellisen näyttelykauden parhaiden kissojen palkintojenjakogaalan eli Awards Banquetin. CFA:ssa näyttelykausi ei ole kalenterivuosi vaan toukokuun alusta huhtikuun loppuun.

Lauantaina 14. elokuuta järjestettiin näyttelypäivän jälkeen tämä palkintagaala. Siellä palkittaisiin koko Euroopan alueella parhaiten menestyneitä kissoja, erityisesti 10-20 parhaan joukkoon (kastraateista palkittiin 10, leikkaamattomista aikuisista ja pennuista 20) sijoittuneet, jotka saivat nimensä eteen tittelin DW, Division Winner. Suomalaisista kissoista Division Winnereiksi pääsivät leikkaamattomista kissoista yksi persialainen ja kastraateista peräti neljä kymmenestä oli suomalaisia. Lisäksi kunkin rodun kolme parasta pentua, aikuista ja kastraattia saivat diplomin. Tällä kertaa palkintojen jako oli järjestetty auditoriossa, mikä olikin varmasti hyvä ratkaisu. Kaikki varmasti näkivät ja kuulivat hyvin mitä tapahtui. Aluksi ennen tapahtuman alkua sai rotujen parhaiden diplomit hakea itse pöydältä ja sieltä Ennan ja Emirin diplomit löytyivätkin. Paras maupentu oli hollantilainen Schooiertjes-kasvatti, Enna kakkonen ja Emir kolmonen. Kissojen kuvat oli lähetetty jo alkukesästä yhdistykselle ja ne tulivatkin esiin DVD-esityksessä, joka näytettiin gaalan aluksi. Ensin näytettiin paljon valokuvia ja videon pätkiä edelliskauden tapahtumista, kissoista ja ihmisistä. Sinne oli pari kuvaa Kiijasta päässyt mukaan! Sitten tuli rotujen parhaiden kavalkadi ja siellä olikin paljon suomalaisiakin kissoja. Koska Kiija kilpaili menestysnäyttelyssään noviisina, sen saavuttamia pisteitä ei valitettavasti huomioitu parhaan kastraatin valinnassa. Näihin ns vuoden kissojen pisteisiin huomioidaan finaalisijoituksista kertyneet pisteet, eli kymmenen parhaan joukkoon kehässä pääsemällä saa näitä pisteitä.

Palkintagaalassa palkittiin kissojen lisäksi myös yksi ihminen, eli jaettiin Spotlight Award. Cat Fanciers of Finlandin toiminta on ilmeisesti myös koko Euroopassa hyvin arvostettua, koska jo aiemmin Samuli Mollberg on saanut kyseisen palkinnon ja tänä vuonna palkinnon sai varmasti aivan ansaitusti CFF:n nykyinen puheenjohtaja Pauli Huhtaniemi, joka on tehnyt valtavasti töitä niin oman yhdistyksensä hyväksi kuin auttamalla Viron uutta CFA yhdistystä, jonka historian ensimmäinen näyttely joutui heti ison haasteen kohteeksi keväällä kun tulivuoren purkaus vaikeutti lentoliikennettä ja tuomareiden pääsyä paikalle. Paulilta, ja myös puolisoltaan Marikalta, saa myös aina nopeasti ja ystävällisesti neuvoja kaikkiin asioihin ihan näin uusi riviharrastajakin. Kiitos!

Palkintojen jaon jälkeen siirryttiin ravintolaan illalliselle, joka sujuikin rattoisasti mukavassa pöytäseurassa. Aamuinen herätys ennen viittä kuitenkin painoi tassuissa sen verran, että hotellihuoneen sänky kutsui hyvissä ajoin. Mukava ilta kuitenkin kaikin puolin.

Seuraavana päivänä eli sunnuntaina näyttelypäivän lomassa halusi International Divisionin puheenjohtaja Darrel Newkirk pitää yhteisen avoimen palaverin kaikkien kanssa. En ehtinyt aivan alusta paikalle kuuntelemaan, mutta käsittääkseni tapaamisen aiheena olivat mahdolliset CFA:n sääntöjen muutokset oman alueen kannalta ja International Divisionin kehittyminen. Kaikki ketkä halusivat saivat esittää kysymyksiä ja kommentoida asioita. FIFén salamyhkäisiin ja erittäin vaikeisiin byrokraattisiin kuvioihin tottuneelle tällainen oli aika ihmeellistä.