Norjan reissun kariuduttua Ennan matalaan vasta-ainetasoon, aloimme miettiä muita vaihtoehtoja pakollisten ulkomaansertien hakuyritykselle. Kohtuullisen hyvin aikatauluihin sopi kesäkuun 12.-13. päivä oleva näyttely Latvian Cesiksessä. Omalla autolla matkaan lähteminen tuonne etelän suunnalle ei oikein houkuttele, joten turvaudumme valmismatkaan. Kahdesta vaihtoehdosta valitsimme hyvän ensivaikutelman ja ystävälliset vastaukset kysymyksiin antaneen Matka Saarenpään.

Ilmoittautumiset näyttelyyn on jo lähetetty oman yhdistyksen kautta, maksut saa kuulemma maksaa paikan päällä. Hieman kummastusta ja ärsyyntymistäkin ehti jo aiheuttaa kutsun maininta, että kissarutto- ja rabiesrokotteet eivät saa olla vuotta vanhempia. Kiijan kissaruttorokote kun on laitettu vuosi sitten keväällä ja voimassa kevääseen 2012 saakka. Kysyin asiaa näyttelysihteeriltä ja saimme lopulta vahvistuksen, että pääsemme näillä rokotuksilla näyttelyyn. Täytyy vielä printata tuo sähköposti mukaan, että on sitten mustaa valkoisella jos jotain ongelmia ilmenee.

Matkaan lähdemme siis perjantaina 11.6. ja hyppäämme bussin kyytiin Hyvinkäältä. Ainoa huono puoli Saarenpään matkassa oli se, että Tampereelta ei pääse kyytiin. Mutta eiköhän sinne Hyvinkäälle jollain pelillä päästä. Bussilla mennään Helsinkiin ja sieltä nopealla laivalla yli Tallinnaan, josta edelleen matka jatkuu bussilla Latvian puolelle. Hotellimme näyttää varsin viehättävältä ja houkuttelevalta!

Lauantaina ja sunnuntaina näytellään ja sunnuntai-iltana palataan Suomeen. Kotona Tampereella ollaan oletettavasti aamuyöstä, mutta koska allekirjoittaneella alkaa kesäloma tuosta maanantaista, ei hieman myöhäinen kotiintulo meitä haittaa.

Enna on ilmoitettu Pirokin lisäksi myös Eryyn lauantaille, joten sillä on mahdollisuus saada koko kotimaan sertimäärä täyteen ennen näyttelyä. Kiijahan onkin jo jumissa.

Matkaseuraksi lähtevät näillä näkyminen Ennan veljet Eppu ja Emir henkilökuntineen, joten eiköhän siitä ihan mukava reissu tule!