Olimme eilen ja tänään CFA näyttelyssä Helsingissä Kiijan ja Ennan kanssa. Tavoitteena oli Ennalle saada Champion-titteliin oikeuttavat winner ribbonit. Kiija lähti mukaan sillä mielellä, että markkinoi häkissä pentuja, jos ei kehissä käyminen maistu. Kiijalla on taas pitkä aika edellisestä näyttelystä takana ja oli arvoitus, että millä mielellä ollaan.

Varsin hyvällä mielellä sitä sitten oltiinkin ja kaikista ennakko-odotuksista poiketen kehänäyttely tuntui sopivan Kiijalle erittäin hyvin! Se oli suorastaan elementissään raapimapuun kanssa, esiintyi nätisti ja antoi tuomarien käsitellä hyvin. Eilen japanilainen tuomari valitsi Kiijan kahdeksanneksi parhaaksi leikatuksi kissakseen ja tänään kaksi amerikkalaista tuomaria tykkäsivät siitä todella paljon. Toinen rankkasi Kiijan kuudenneksi ja päivän päätteeksi meinasi allekirjoittaneelta lähteä taju finaalia seuratessa, kun kissa toisensa jälkeen jäi taakse. Kathy Black valitsi Kiijan parhaaksi lyhytkarvakastraatikseen ja toiseksi parhaaksi kastraatikseen! Edelle kiilasi vain upea persialainen, joka korjasi voiton melkein joka kehässä.

Enna sai sekin winner ribboninsa, ja voitti Emir-veljensä kehin 4-2, valmistuen Championiksi. Emir valmistui tietysti myös. Nuorilla maukuilla ei kuitenkaan luonnollisesti ollut asiaa finaaleihin leikkaamattomien kissojen kovatasoisessa kilpailussa.

Valitettavasti omaa kameraa ei ollut mukana, mutta ainakin Maunon ja Epun blogista löytyy muutama kuva.

Kiijahan ei ole CFA rekisterissä, eli saadakseen Premier-tittelin täytyy se rekisteröidä. Ehkä yritän sen saada hoidettua, sillä mikäs olisi toisenkin kerran koittaessa, kun näin hienosti meni. Toinen tämän päivän tuomareista tuumi, että Kiija saavuttaisi aika helposti GP-tittelin. Saa nähdä. Rekisteröintiä varten tarvitsemme Kiijan emon sukutaulun, jota nyt täytyy metsästellä varmaan jonkin aikaa.

Mutta eiköhän se viimeistään elokuuhun mennessä saada kuntoon.