Sunnuntaina oli tarkoitus lähteä aikaisin aamulla Helsinkiin lentokentälle ottamaan vastaan Nuppua saattajineen. Yöllä oli kuitenkin tullut tekstiviesti, jossa saattajat ilmoittivat, että lento myöhästyy, ei tiedetä kuinka kauan, koska koko terminaali New Yorkin JFK:lla on evakuoitu! Netistä sitten vähitellen alkoi löytyä tietoa asiasta, että mistä oikein oli kyse. Joku matkustaja oli mennyt jostain ovesta, josta ei olisi saanut mennä laukaisten näin turvahälytyksen. Ja sadat, ellei tuhannet ihmiset evakkoon ulos tämän takia. Kysymys herääkin, että miksi sellainen ovi ei ole lukossa, josta ei saa mennä?Ja taas tuli mieleen, että onneksi ei ole kissa ruumaan menossa! Ties mihin olisi joutunut odottelemaan tunneiksi yksin. Nuppu siis matkusti omien ihmistensä kanssa koneen kabiinissa.

No, lopulta ilmaantui myös tieto, että Nupun lento on lähtenyt ja arvioitu saapumisaika oli 11.30 vaikka aikataulun mukaan se olisi ollut 8.50. Olin sitten kentällä vastassa ja niin saatiin Nuppu Suomeen! Tullimies oli tarkkana, sirukin tarkistettiin ensimmäistä kertaa ikinä meidän tuodessa kissoja, ja onneksi kasvattaja oli hoitanut kaikki paperiasiat hienosti ja ne olivat aivan kunnossa.

Sitten ajoin tuoreen "perheen" kotiinsa ja heti Nuppu olikin kuin kotonaan. Ottaen huomioon, että se oli matkustanut liki 20 tuntia yhteen menoon, se oli todella hyvässä kunnossa ja hyvällä mielellä. Heti käytiin vessassa asioimassa, juotiin ja vähän syötiin ja sitten alettiin leikkimään.

Maullenium Nebibit of Iltavilli, Nuppu, ikää 4,5kk.

Nupun luonne on ihan mahtava! Se on todella reipas ja rohkea, hyvin aktiivinen ja leikkisä kuten mau pennun kuuluukin olla. Kovasti pusketaan ihmisiä, kehrätään ja sitten nukutaan vieressä kun väsyttää.

Nupun tyyppi on tosi kaunis, nenässä on vähän ruskeaa, mutta se ei haittaa. Tärkeintä on uudet geenit ja hyvä luonne ja terveeltäkin neiti ainakin tällä hetkellä vaikuttaa.

Nupun sukutaulu on erityinen, sillä emon puolella Nupun isoisoisä on egyptiläinen kissa. Lisäksi kuudennesta polvesta löytyy myös egyptiläistä verta. Sitä kautta saamme syvyyttä geenipooliin. Isän linja on englantilaista New Kingdomia. Emon taustan takia jouduin tekemään aika ison kompromissin, eli Nuppu ja sen kaksi seuraavaa jälkeläispolvea ovat lähtökohtaisesti vain Iltavillin kasvatuksessa.

Nuppua nähdään todennäköisesti ensimmäisen kerran näyttelyssä CFA ringeissä Helsingissä 13.-14.3.