Suomessakin on tullut käyttöön myös kissoille hormonivalmiste, joka laitetaan kapselina nahan alle. Siitä vapautuva hormoni vaikuttaa sukupuolihormonien eritykseen ja tekee eläimen lisääntymiskyvyttömäksi joksikin aikaa. Valmiste on nimeltään Suprelorin.

Kasvattimme ja osaomistuksessa oleva poikamme Emir, Ennan veli, sai kyseisen implantin nahkaansa torstaina. Emirin ja Ennan isä Indy on ollut kova poika kollittelemaan ja valitettavasti Emir näyttää perineen isänsä ominaisuuden. Indyllä on Suprelorin ollut myös käytössä ja tepsinyt hyvin, joten päädyimme sitten kokeilemaan sitä myös Emirille yhteistuumin Emirin omistajien Petran ja Vesan kanssa. Toinen vaihtoehto kun olisi ollut se lopullinen.

Käytin Emirin eläinlääkärissä torstaina ja voi miten hienosti se käyttäytyikään! Todella reipas poika, vain puski ja pussaili eläinlääkäriäkin, eikä sanonut sanaakaan vaikka niskaan tungettiin paksu neula (samanlainen kuin mikrosirua laitettaessa). Toivottavasti implantti toimii ja sen vaikutus lakkaa sopivaan aikaan, jotta voimme käyttää Emiriä Nupulle tai Lailalle tämän vuoden lopulla. Näin hienoluonteista poikaa olisi ilo käyttää kasvatuksessa!