Melkoista paperinpyöritystä tämä harrastelu pahimmillaan. Tässä viime aikojen saldo.

Näyttelyilmoittautumiset Kissaliiton näyttelyihin. Maksa nettipankissa maksu ja tulosta kuitti maksusta. Täytä jokaiselle kissalle jokaiselle päivälle oma ilmoittautumislomake ja tulosta ne. Postita näyttelyn järjestäjälle kuitin kera. Liikkeellä oltava suunnilleen pari kuukautta ennen näyttelyn ajankohtaa.

Näyttelyilmoittautumiset ulkomaiseen FIFé näyttelyyn. Täytä jokaiselle kissalle jokaiselle päivälle oma lomakkeensa (huom. erittäin vanhanaikainen ja huono FIFén lomake, jossa pitää muun muassa luvata ettei ole minkään muun kuin FIFé kissayhdistysten jäsen, joopa joo). Näyttelystä riippuen joko maksa etukäteen nettipankissa tai sovi maksun maksamisesta paikan päällä, jos järjestäjä siihen suostuu. Postita omalle yhdistykselle, joka tarkistaa, että olet jäsen ja lähettää eteenpäin ulkomaille. Kirjeitse tottakai.

Näyttelyilmoittautuminen CFA näyttelyyn. Täytä ilmoittautumislomake netissä ja maksa maksu nettipankissa. Kuitteja ei tarvi lähetellä, ei liioin papereita. Sähköpostiin tulee vahvari aikanaan. Ei mitään yhdistyspakkoa, kuka vaan voi hoitaa asian ja osallistua kissansa kanssa.

Kissan rekisteröinti CFA:aan. Lähetä tarvittavat tiedot ja luottokortin numero sähköpostitse. Aikanaan tulee kirjepostia omaan postilootaan. Kesto vähän asiasta riippuen 2-4 viikkoa. Ei mitään yhdistyspakkoa.

Tuontikissan rekisteröinti Kissaliittoon. Ensin pitää järjestää kuntoon alkuperäiset paperit. Viimeksi esimerkiksi Nupun osalta jouduin tilaamaan itse sille sukutaulun CFA:sta ja siihen meni ylimääräistä aikaa. Lailalle taas jouduin tilaamaan transferin Englannista (GCCF), se tuli aika nopeasti, vajaat kaksi viikkoa. Koska eivät ole FIFé tuonteja, lähetetään alkuperäinen sukutaulu + tarvittaessa transferi sekä maksukuitti (30e per kissa) omalle rotukissayhdistykselle, joka tarkistaa että olet jäsen ja lähettää edelleen rotukirjaajalle, joka edelleen vie ne seuraavaan rotutoimikunnan kokoukseen, joka on noin 1,5kk välein. Jos kaikki menee hyvin, saat päätöksen rekisteröinnistä kokouksen jälkeen sähköpostitse. Kaikki asiat luonnollisesti hoidetaan paperilla ja postin välityksellä. Lailan rekisteröintiin tarvitaan kaikkien omistajien allekirjoitus, joten paperit pitää pyöräyttää vielä toiselle omistajalle postitse ennen lopullista suuntaa kohti liiton koukeroita.

Mitäs vielä, ai niin. Koiranäyttelyilmoittautuminen. Täytetään lomake, tulostetaan se, maksetaan nettipankissa ja tulostetaan kuitti. Nämä lähetetään postitse näyttelyn järjestäjälle, koska koiranäyttelyihin osallistumisessa ei ole mitään yhdistyspakkoa.

Kirjavaa on ja vaivalloista.

Polki se kusti meillekin päin jotain. Olemme nyt virallisesti myös CFA rekisteröity kasvattaja.

Pientä hienosäätöä vielä nimissä kylläkin tarvittais...